1 %

Mindenki, aki személyi jövedelemadót (SZJA) fizet, felajánlhatja adója 1%-át egy közhasznú civil szervezetnek, további 1%-át egy egyháznak. 2009-től alapítványunk is fogadja a befizetett személyi jövedelemadó 1%-át.

Az 1% felajánlásának módjai:

Ügyfélkapu
Ha rendelkezik ügyfélkapu regisztrációval, akkor az egyszerűen és könnyen kezelhető ESZJA online felületen keresztül tudod benyújtani a nyilatkozatot. Alapítványunk adószámát: 18257616-1-43. A Magyar Katolikus Egyház technikai száma: 0011.
Saját kezűleg
Ha saját kezűleg készíti adóbevallását a 1953-as számú bevallási nyomtatvány EGYSZA lapját kell kitölteni. Írja be „A kedvezményezett adószáma” mezőbe alapítványunk adószámát: 18257616-1-43. A Magyar Katolikus Egyház technikai száma: 0011.
Munkáltató útján
2018-tól megszűnt a munkáltatói adómegállapítás, de a munkáltató továbbra is összegyűjtheti az alkalmazottak 1+1 %-os nyilatkozatát. Ebben az esetben az 1%-os nyilatkozatát május 10-ig adhatja át a munkáltatónak, lezárt, adóazonosítójellel, a ragasztáson átnyúlóan aláírt borítékban. Nyomtassa ki az itt letölthető dokumentumot, és vágja szét a jelölt helyeken! Tegye borítékba a nyilatkozatot! A borítékra írja rá saját adóazonosító jelét, zárja le a borítékot, és írja alá a ragasztáson átnyúlóan.
Pótlás esetén
Ha már beküldte a rendelkező nyilatkozatot, és elfelejtett rendelkezni az 1%-ról, vagy a munkáltatónál nem volt rá mód vagy nem akarta leadni a borítékot: Nyomtassa ki az itt letölthető dokumentumot, és vágja szét a jelölt helyeken! Tegye borítékba a nyilatkozatot! A borítékra írja rá saját adóazonosító jelét, zárja le a borítékot, és írja alá a ragasztáson átnyúlóan. A borítékot postán vagy személyesen juttassa el az adóhatóság bármelyik ügyfélszolgálati irodájához május 21-ig. Rendelkezése így, az adóbevallásától, illetve a munkáltatói adóelszámolástól függetlenül is érvényes.

Köszönjük!